сряда, 9 март 2011 г.

Фелацио в поза 69

Конкурс Вечерта на свирката
Фелацио (вулг.: кавал, свирка) е сексуална техника, при която се постига оргазъм, посредством орално стимулиране — близане, лапане и смучене на пениса.
Има няколко техники за фелацио. Най-разпространено е обикновеното засмукване - устните се навлажняват и главата се движи нагоре-надолу. Друга разпространена техника е "близалката" (анг. lollipop) - при нея езикът се движи спираловидно от основата на члена до главичката, като особено внимание се отделя на мястото, където тя се съединява със ствола. Друга техника е дълбокото поглъщане, при което стимулацията се постига при вкарване на члена дълбоко в гърлото.
Оралният секс носи официалното име "фелацио" за мъжете и „кунилингус” за жените. Когато партньорите го извършват едновременно един на друг, позата се нарича „69”.
Някои предразсъдъци на предходните поколения предполагат, че само мъжете имат право да получават орално удоволствие, но днес се смята, че оралният секс изисква взаимност и реципрочност на партньорите.
Както вагиналният секс, така и оралният е вид сексуален акт. Имало е противоречия в миналото за това дали оралният секс трябва да се брои наистина за секс и ако е практикуван орален секс, дали това води до загуба на девствеността.
Обратно на общественото вярване, болестите предавани по сексуален път могат да се предадат чрез орален секс. Когато се пристъпва към орален секс, трябва да се има превид, че има опасност от заразяване с болести като орален херпес, хепатит В, гонорея, сифилис, генитални брадавици-кондиломи и дори HIV. Венерическите болести се разпространяват чрез телесните флуиди/течности, така че при наличие на раничка в устата, колкото и малка и незабележима да изглежда, съществува риск от заразяване с венерическа болест, дори и да не е осъществен пенетративен генитален полов контакт. Най-безопасният начин за пристъпване към фелацио е употребата на презерватив. На пазара се предлагат презервативи с вкус на шоколад, банан, мента, череша и много други. Обратно, най-безопасния начин за кунилингус е употребата на т.нар. дентална преграда. Това е парче латекс, използвано за покритие на вагината, така че нейните течности да не попаднат в устата. Някои мъже се опитват да си направят собствени такива прегради чрез срязване на един презерватив през средата.
Единствената разлика между гениталният секс и оралният секс е, че липсва възможност за забременяване при последния. Това е причината много обвързани двойки да предпочитат оралния секс пред вагиналния такъв. [1]
Жаргон [редактиране]

Фелациото има следните основни синоними на български език: минет, свирка, дудук, тутурутка, кавал. Самото действие е релевантно към глаголите "духам, лапам, смуча, плюнча" и др. То практически най-общо се дели на следните разновидности:
Плитко (само с език и устни);
Средно (с поемане под езика и смучене, недълбоки постъпателно-възвратни движения),
Дълбоко - специфична форма на фелациото е дълбокото поемане на еректиралия пенис в гърлото (на английски език – “Deepthroating”), което е възможно само при пълно отпускане на съответните мускули. Тази техника изисква особена техника на дишането при приемащия партньор, както и значителни мярка, самоконтрол и доверие от двамата партньори.
Може да бъде с или без изпразване в устата, както и с или без поглъщане на отделената сперма.
Често е елемент на предварителната полова игра (foreplay).
Наблюдава се и при много животински видове. При някои от тях - висши примати - служи и за обозначаване на приемането на доминиращата роля на алфа-мъжкия от останалите членове на стадото (групата), като поемането на члена му в устата на другите мъжки няма сексуален контекст.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads