сряда, 2 ноември 2011 г.

На мъжа не му трябва пенис, за да е мъж!

Върховният съд на Австралия постанови, че пенисът не е необходим атрибут, за да бъдат признати австралийците за мъже, пише в. "Глобъл пост".

В решението на магистратите се казва, че "физическите характеристики, с които едно лице се идентифицира от мъжки или женски пол, се свеждат до външните му, социално опознаваеми черти. Социалното признаване на пола на индивида не се нуждае от идентифициране на сексуалните му органи".

Сложният казус възникна преди три години, след като на две транссексуални австралийки им бе отказано официално да бъдат признати за мъже, тъй като все още разполагали с женски полови органи.

Дамите били премахнали гърдите си и следвали хормонална терапия, за да се превърнат в мъже.

От решението на Върховния съд следва, че спечелилите делото австралийки няма да има нужда да си присаждат мъжки полови органи, за да преминат официално към представителите на силния пол. Още повече че тази операция е скъпа и не се практикува в Австралия, припомня БТА.

В средата на септември австралийските власти официално признаха и трети пол – "Х", предназначен за транссексуалните и тези, които все още не наясно с ориентацията си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads