четвъртък, 28 октомври 2010 г.

“Ало, аз съм любовницата на вашия мъж”

И в най-страшния си кошмар, не си пожелавате да чуете тези думи. Само че това се случва. Понякога, дори по-често отколкото си мислите.


И така в един прекрасен или не толкова прекрасен ден, се случва...
Телефона звъни, вдигате слушалката: “Ало”, а отсреща чувате:“Ало, аз съм любовницата на вашия мъж”.



Какво ще направите? Ще заплачете? Бързо ще подготвите документите за развод? Ще я намерите, и оскубете косите? Или просто ще затворите телефонната слушалка...

Най-страшното в тази ситуация, не е другата жена, а предателството на близкия за вас човек на който вие безрезервно сте вярвали. Но ако вие не се поддадете на емоциите, избършете нос и си внушете, че не трябва да звъните на майка си или на най-добрата си приятелка, а се замислете – защо тя ви се обади? В края на краищата, кой е способен да разбере най-добре жена, освен друга жена?

Това, че съпругата е наранена, разстроена, раздвоена е напълно разбираемо.
Любовницата в момента ликува: “ НЕЯ, а не мен лъжеше той толкова време. На мен, а не на НЕЯ доставяше удоволствие в откраднатото време. Това е ТЯ, а не аз, плаче и търси подкрепа, внимание и се мъчи пред избора – да се напие или събере багажа.” Това е то, отмъщението на любовницата - малко наивно и детско.

Само че съпругата трябва да знае, че любовта не е пясъчна кула и да бъде издигната отново, никак не е лесно. Но заслепена от емоциите наранената жената с лека ръка може да я разруши целия замък, които е градила с толкоз любов камък, по-камък. И всичко това, само защото на време не си е задала въпроса: “Защо ТЯ ми се обади?”



Разбира се, че любовницата е по-нещастна от съпругата. И седейки там някъде в ъгъла на любовния триъгълник, тя също плаче, както в момента нейната съперница. За нея се превръщат в празници излизанията с приятелки, които я избавят от самотата. И именно любовницата разбира, че нейният възлюбен единствен не страда: всяка вечер се завръща към обичайния комфорт – любимите деца, жена, дивана пред телевизора и изгладената сутрин риза.

Но нали и тя с радост би му изгладила ризата и възпитала децата!?

И разбирайки всичко това, любовницата решава да направи голямата и глупава крачка – да позвъни на съпругата, надявайки се така да промени всичко.
Тогава любимият мъж ще се отърве от досадния си брак, ще бъде свободен и щастлив, и ще създаде с нея съвършено и здраво семейство. Към тези дългосрочни планове любовницата е подтикната и от силното чувство за отмъщението.
“Стига толкова! Аз толкова дълго страдах, знаейки за нейното съществуване, страдам и ревнувам, сега е време и тя да се окаже в моето положение и да разбере какво означава: да делиш любимия мъж.”



А как е съпругата? Какво прави или може би неправи тя?
Разбира се, всеки подобен случай е отделен.
Но, за да не се поддадете на емоциите и да не извършите неща за които след това да съжалявате, просто бъдете въоръжени с няколко съвета:

  1. Бъдете по-умна от любовницата. Тя ви предизвиква да спретнете скандал на съпруга си, иска да ви вкара в задънена улица. Не и предоставяйте такава възможност.
  2. Не се опитвайте да говорите с нея, това само ще ви навреди. Защото след разговора, тя може да се окаже толкова нещастна, че съпругът ви трябва да я утеши.
  3. Не си струва да се интересувате от нея, това само ще предизвика нейното задоволство.
  4. Не си струва да разпитвате за нея: повярвайте, ще се намерят много доброжелатели да и кажат за вашето унижение.
  5. Не изнудвайте съпруга си с децата или общото имущество – в края на краищата, ако е искал да ви напусне, защо ВСЕ ОЩЕ Е С ВАС?

Истина е, че почти винаги любовницата и съпругата се смятат за съпернички, съревноваващи за приза – мъж. За да спечелят борбата те използват дори непозволени методи. Но не трябва ли да ги накараме да се замислят, че в крайна сметка те са от една и съща страна на барикадата: излъгани, нещастни, предадени, недолюбени!?

Затова, ако телефона звъни и чуете в слушалката: “Ало, аз съм любовницата на вашия мъж”, най-правилно e да я поканите на чашка кафе и да се запознаете с нея.

В края на краищата, кой най-добре ще разбере една жена, ако не друга жена?




www.intimno.rozali.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads