понеделник, 7 септември 2015 г.

Големите секс- предразсъдъци

Събота, поредната сесия приятелска психотерапия се развива на съседната маса.
Три приятелки се оплакват от гаджетата си с изрази, сякаш изрязани от списания и прилепени към собствените им животи без никаква редакция, без никакво огъване според собствената гледна точка.

Основните им проблеми бяха „не правим достатъчно секс“, „любовната игра не е достатъчно продължителна“, „не получавам оргазъм или получавам само един“, „правим го по един и същи начин“.

И трите имаха вид на несполучили в опитите си за намиране на Философския камък алхимици.
Знаеха някакви рецепти, но когато започнеха да ги прилагат на практика, нещо все не се получаваше.

Вероятно тези трите ще си останат завинаги недоволни поради простата причина, че техният сексуален живот е подчинен на максимата „какво ще кажат хората“.
Или иначе казано – правят секс с предразсъдъци. А от това по-трагично за една връзка са само предразсъдъците към самата връзка, но и на тях ще им дойде времето.

Предразсъдък номер 1: 
Мъжете са секс машини, ако не ме иска по 4 пъти на ден, не ме обича

Никога не са били. В повечето случаи са се правели, защото и те се ръководят от същите предразсъдъци.

В твоята собствена връзка „нормално“ е толкова пъти в месеца, колкото го правите. Това, че единият не е отговорил на желанието на другия един или два пъти в месеца не е повод за „изясняване на отношенията“.

Предразсъдък номер 2:
 С времето правим все по-малко секс, нещо става

Да, това, което „става“ е нормалният ход на една връзка. След бурното начало има момент на отпускане и спокойствие.

Много вероятно е и при двамата да се случи едновременно, така че не търсете хиляда и една причини за това, че не ви се прави секс всяка вечер, а просто се наслаждавайте на укрепналата си връзка.

Предразсъдък номер 3: 
Правим го прекалено еднообразно

Ако ви харесва, значи всичко е наред. И крем карамелът се прави по един и същи начин от няколко века, но на никой не му е хрумнало да му променя рецептата.

Всички съвети, които сме ви давали и ще даваме за „разбиване на рутината“ са за ползване в случаи, в които и на двамата ви е омръзнало и искате да опитате нещо ново.

Пък и можете ли да отречете, че задната прашка просто е най-добрата поза, без значение какви завъртени неща пише в Кама Сутра?

Така че следващият път, когато седнете да се „оплаквате“ на приятелките си, се замислете дали това, което ви пречи, ви пречи наистина или просто не сте успели да се вмъкнете в нечии рамки.

Велина Каравасилева
tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads