петък, 14 януари 2011 г.

Видовете женски оргазъм


Колко вида оргазъм може да изпита една жена? По този въпрос науката мълчи. Или по-скоро говори много, но няма единно мнение. Някои казват, че е само един, други – че са два, а трети стигат до стотина. Има ли верен отговор?

Още Зигмунд Фройд предполага, че женският оргазъм е два вида (клиторен и вагинален). По-късно се налагат мненията, че той е само един; както и че всъщност са три (клиторен, вагинален и смесен). Кой е прав?

Съвременните изследвания показват, че оргазмът общо взето е един вид, независимо от това коя част от интимните женски части се стимулира. Но каквото и да казва науката, за много жени има разлика между оргазмите и то не малка. Усещанията са различни при различните видове стимулиране.

Клиторният оргазъм

Както вече е ставало дума клиторът е тази част от женското тяло, която няма никаква друга функция, освен да дава удоволствие. Нещо повече, чрез него достигането до оргазъм за жените е най-лесно.

Вагиналният оргазъм

С него е свързана G-точката макар че някои слагат оргазма тип G-точка в отделна група. Достигането до вагинален оргазъм, без стимулация на клитора, за повечето жени е трудно и дори невъзможно.

Аналният оргазъм

За него също има много спорове – има ли го или е разновидност на някой от останалите.

Темпото на оргазма...

Смята се, че женските оргазми се делят на различни видове и според тяхната интензивност и продължителност:

Единичният – той се състои в еднократна вълна на удоволствие. Продължава от няколко секунди до една минута.

Множественият – много жени казват, че не могат да го изпитат, но е факт, че за някои той все пак съществува. Това са няколко оргазма, изпитани веднага един след друг – нещо като печалба от лотария.

Поредица оргазми – за разлика от множествения оргазъм, при поредицата има паузи между отделните оргазми, но те пак са няколко. Паузите са от по няколко минути.

Как да й дадеш най-невероятния оргазъм

Както знаеш, за повечето жени е доста по-трудно да свършат чрез проникване, отколкото чрез стимулация на клитора. Възбудата и оргазмът обаче могат да дойдат и от много по-„леки” стимулатори – масаж, форплей, говорене. Има жени, които могат да свършат даже без допир, но това вече е много рядко. Изводът за теб: стимулацията на клитора е най-лесният начин, защото е универсален. Но съчетаването й с други видове стимулация е още по-голям плюс.

Ако тя не свърши

Както при мъжете, и при жените се появява неприятно усещане, ако са възбудени, но по някаква причина няма оргазъм. Когато една жена е възбудена, клиторът й – подобно на пениса – се пълни с кръв и се уголемява. Ако тази кръв не се освободи, което става чрез оргазма, следва дискомфорт, точно както при мъжете.

Най-добре е, ако искаш да разбереш дали за една жена има разлика между оргазмите, просто да я попиташ. Разбира се, това важи в случай, че вече сте достатъчно близки. Тъй като всички жени са различни, най-добрият начин да й доставиш удоволствие е да я попиташ кое й харесва и кое – не. Ако не искаш да я питаш, следи внимателно реакциите й – те могат да са още по-красноречиви.
За да бъде задоволена партьорката ти и да остане доволна от теб посети нашите магазини.
Още информация можеш да видиш ТУК.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads