петък, 4 февруари 2011 г.

Джена Джеймсън – животът на една порно звезда

Джеймсън от останалите порно актриси, е нейният търговски нюх, бърза адаптация и редица правилни решения. Независимо дали е стриптийзьорка или порно актриса, Джена Джеймсън върши нещата със замах. Историята й наподобява тази на Пепеляшка, само че филмът е за възрастни. Пътят й към успеха минава през стриптийз, наркотици, порно филми и леглата на много мъже. На 33 години актрисата спокойно може да остави нелекото минало зад гърба си и да каже, че е една успяла жена.

На 13 януари 2008 г., по време на раздаването на наградите на AVN, Джена Джеймсън официално обяви края на своята кариера като порно актриса. Думите й бяха: „Аз никога, никога повече няма да си отварям краката в тази индустрия, никога”.




На 9 април 1974 г. в Лас Вегас, Невада се ражда Джена Мари Масоли, по-известна като Джена Джеймсън – фамилия, която избира на 17-годишна възраст заради любовта си към едноименната марка уиски. Малко преди втория рожден ден на Джена майка й умира от рак на кожата.

Джена ДжеймсънВ автобиографията си актрисата разказва, че през 1990 г. (на 16 години) е била изнасилена и пребита с камъни от четири момчета след края на футболен мач. Същата година е била изнасилена и от чичото на тогавашното си гадже. Вместо да разкаже на баща си, тя напуска дома си и заживява с приятеля си.

Макар някои да виждат връзка между изнасилванията и порно кариерата на Джена Джеймсън, в своята автобиография тя твърди, че такава няма. „Изучавала съм вероятната връзка от всеки ъгъл, от който можех, и всеки път достигах до един и същ извод: изнасилванията не са оказали влияние. Те се случиха твърде късно в моето развитие, за да играят някаква роля. Независимо дали се бяха случили или не, аз пак щях да стана порно звезда. Минавала съм достатъчно много терапии, за да знам, че това е така.”

Джена е само на 17 години, когато решава да започне работа като стриптийзьорка в клуб в Лас Вегас. Тя непълнолетна, но използва фалшив документ за самоличност. Но е отхвърлена заради шините си. По-късно обаче все пак я наемат – Джена е махнала шините си с помощта на чифт клещи.

Джена ДжеймсънДжена се справя перфектно с професията си на стриптийзьорка и скоро започва да прави по $2000 на вечер. Заедно със стриптийза и парите идват наркотиците и алкохолът. Спомените й от времето, когато е работила в Лас Вегас, са доста мъгляви. На 18 години, с помощта на баща си, бъдещата порно звезда успява да се откаже от вредните навици. Докато навърши 20 години, пак с негова благословия, се е снимала за известни мъжки списания като Hustler, Penthouse и Chery.

Кариерата й във филмите за възрастни започва през 1993 г., отново със съгласието на баща й. Първите й появи са в лесбийски сцени, а първата й хетеросексуална сцена, излъчена на екран, е във филма Up and Cummers 11.

През 1995 г. Джена Джеймсън участва във високобюджетния филм Blue Movie, в които играе репортер, изпратен на разузнавателна мисия на снимачната площадка на порно филм.

През 1996 г. се жени за Брад Армстронг (порно актьор). Реално бракът им трае 10 седмици, макар че формално по документи се развеждат едва през 2001 г. По това време, вече трезва и скъсала с наркотиците, Джена привлича вниманието на Хауърд Стърн. Той я избира да участва във филма Private Parts („Интимни части”, 1997 г.) На премиерата на филма тя се запознава с Мерилин Менсън, с когото излизат на няколко срещи.

Джена Джеймсън и Джей ГрдинаВъпреки многобройните лесбийски сцени и няколкото предполагаеми лесбийски връзки (най-известна от които е тази с Ники Тайлър, също порно звезда), Джена Джеймсън винаги е твърдяла, че е хетеросексуална.

През лятото на 1998 г. тя се запознава с Джей Грдина (с артистичен псевдоним Джъстин Стърлинг, снимката вдясно) – порно актьор и за кратко собственик на порно студио. От този момент Джей е единственият мъж сексуален партньор на Джена във филмите й. През 2003 г. те се женят.

Най-брилянтният маркетингов ход на Джена Джеймсън идва през 2000 г., когато с Джей Грдина основават ClubJenna мултимедийна компания за забавления за възрастни.

ClubJenna.com е един от първите порнографски сайтове...




Джена Джеймсън и Джей ГрдинаClubJenna.com е един от първите порнографски сайтове, предлагащи повече от видео и снимки. Потребителите имат достъп до дневници, съвети и други подобни екстри. Бизнесът постепенно се разраства, като се включват сайтове и на други порно звезди, а по-късно започва и производство на филми за възрастни. През 2006 г. компанията включва над 150 сайта в мрежата си и има редица хитови филми. Годишният приход за 2006 г. надвишава $ 30 000 000. Същата година ClubJenna е откупена от Playboy.

През 2002 г. Джена Джеймсън се появява във видеото на Еминем „Without me”, а през 2004 г. издава книгата „How To Make Love Like a Porn Star: A Cautionary Tale” („Как да правиш любов като порно звезда: предупредителна история”).

Най-добрата година на Джена Джеймсън е 2003 г., когато подписва ексклузивен 7-годишен договор с Vivid Entertainment Group за участие и режисиране на поне 15 филма. Същата година тя получава развод от Брад Армстронг и се жени за тогавашния си приятел Джей Грдина.

Джена ДжеймсънПрез 2004 г. Джена и съпругът й решават да имат деца. Същата година тя забременява, но за нещастие скоро след това е диагностицирана с рак на кожата. Макар операцията по отстраняването на образуванието да е успешна, тя губи детето, вероятно в резултат на стреса. Следват няколко неуспешни опита да зачене, включително и чрез ин витро. В следствие на проблемите двамата с Джей Грдина се развеждат.

През следващите години Джена е засичана с различни звезди, включително китариста Дейв Наваро. Сегашният й приятел е Тито Ортиз, шампион по смесени бойни изкуства.

През 2007 г. Джена вади имплантите от гърдите си и преминава от размер DD на C.

"Секс сцените (включително и моите) са трудни за гледане. Само защото е толкова странно да виждаш интимните си части толкова големи" – Jenna Jameson





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads