четвъртък, 10 февруари 2011 г.

Джена Джеймсън


Jenna Jameson / Джена Джеймсън / е американска порно актриса.
Рожденно име: Jenna Marie MassoliI. Дата на раждане: 9 април 1974 година.
Тя е една от най-успешните женски порно звезди в целия свят. Както често е наричана " Кралицата на Порното ".
Биография
Родена в Лас Вегас Невада. От семейство на баща полицай и майка танцьорка. Майка умира от рак, когато Jenna е едва на три години. По време на нейното детство тя води групи за балет, които и помагат в бъдещата и кариера на танцьорка.


На 16 години Джена започва да танцува в стриптийз клубове под фалшива самоличност, като в началото не е допускана да танцува в стриптийз клуб Crazy Horse заради скобите за зъби, които е носела. Тази забрана бързо отпада когато ги сваля. В дните на танцьорски изяви тя започва систематична употреба на наркотици. Когато става на 18 години се мести в Калифорния заедно с нейния баща. С негова помощ успява да спре наркотиците. По-късно с благословията на баща си, тя започва да се снима гола за списания като Hustler, Penthouse and Che'ri. След период на оспорвани наддавания от страна на компании за порно филми, Jameson подписва договор и само след няколко филма тя постига невероятен успех. През 1996 година спечелва три върхови награди, присъдени от трите най-големи организации в порно индустрията.
Джена участва в много филми за различни медии. Включително през 1997 година във филма на Хауърд Стърн " Private Parts ". През 1997 година има изяви на сцената на Шампионата за екстреимни борби PPV в ролята на прислужница на Dudley Boyz. Следват няколко месеца в които работи като журналист за ECW.
Взима участие през 2001 година в дебат за достойнствата на порното срещу група анти-порно активисти в Оксфорд и спечелва разискването с 204 гласа в нейна полза срещу 27 гласа против.
Джена Джеймсън издава автобиографията си под заглавието " Как да Правим Любов Като Порнозвезди ". В момента живее в Аризона и е съсобственик на CLUBJENNA, уеб сайт и компания за производство на порно филми. Заедно с нейния съпруг и филмов директор Jay Grdina, който се представя под псевдонима " Джъстин Стърлинг ". След 2005 година се появиха нейните стонове / еротични звуци /, достъпни за сваляне под формата на ринг тонове за мобилни телефони.
От април 2005 година съществува спор между нея и издателя и REGANBOOKS. Спорът е около рeалити-шоуто " Jameson's Everyday Life ", договорено от нейния съпруг с A&E.
От август 2005 година, тя стартира Club Thrust, интернет сайт за нейните гей фенове, който включва видеофилми, галерии със снимки, секс съвети, клюки и възможности за сваляне на филми. Джеймсън е една от малкото актриси в хетеросексуалното порно, развиваща се и за гей аудитория. През октомври 2005 е даден старт на Provocateur. Филм, в който Jenna прави своя директорски дебют. Филмът се появява на пазара малко по-късно през 2006 година.В края на ноември 2005 година се появява и дългоочаквания "Armagetiton" с участието на Jason Ridder и Sam Smith.
Същата година тя отваря собствен Стрип Клуб в Scottsdale, Аризона. Водеща е в собствено шоу по Плейбой тв под името: "Jenna Jameson's American Sex Star" / Джена Джеймсън Американската Порно Звезда /. В него са гостували личности като Ron Jeremy, Christy Canyon и Jim Powers.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads