вторник, 31 август 2010 г.

Баба na 77 години купува вагина


Баба на 77 години с бодра стъпка пристъпи входа на секс магазин в Бургас. "Искам нещо за моя дядо!", отсече тя. Недоумението беше пълно, когато призна, че търси изкуствена вагина. Дядото "бил на 79 години, но е доста издръжлив и постоянно искал секс". На всичко отгоре той имал доста голям размер. "Презервативите от аптеката не му ставали!". "И ако може вагината да бъде с по-голям размер, за да не го стяга", уточняваше притеснената баба. "То си е човешко! Аз както не съм толкова активна...".

Сексът при възрастните не е с нищо по-различен от секса при младите. Според проучване направено от DUREX почти половината от всички възрастни, участвали в анкетата, са казали, че са доволни от сексуалния си живот, въпреки че мъжете признават, че искат да правят секс по-често.

Практиката доказва, че мъжете са и по-срамежливи в секс магазините. "Основните ни клиенти са жени", признават продавач-консултантите на Търговска верига секс магазини "Фламинго". "В началото предположихме, че става дума за колан-удължител, после за полови стимулатори, но изненадата ни беше пълна, когато бабата призна, че търси вагина".

Жените са много чувствителни към качеството на връзката

Това е извода на автора на проучването – професорът по социология към университета на ЧикагоЕдуард Лоуман. Той казва, че хората между 40 и 80 години доста активно се занимават със секс, което би могло да изненада децата им. Думите му потвърждава и урологът от Бристол – Клайв Джингъл, участвал в екипа на проучването: “Болшинството от мъжете и жените имат активен сексуален живот след 40 и до 80 годишна възраст.” Цифрите са изненадващо високи във всички страни – между 70% и 80% от хората са споделили, че са правили секс през последните 12 месеца. Участниците в проучването са били от Китай, Япония, Индонезия, Тайланд, Южна Африка, Турция, Египет, Мароко, Израел, САЩ и повечето страни в Западна Европа. Изследването, което е проведено от уролози, епидемиолози, психолози и сексолози, разкрива също, че има значителна разлика в оценката на сексуалната удовлетвореност между мъжете и жените.

Според д-р Румен Бостанджиев, понякога погрешно се счита, че сексуалната активност в напреднала възраст крие заплаха за здравето. До колкото пълноценното интимно общуване е един от най-мощните източници на радост и удовлетворение, присъствието му в живота и на хората от третата възраст съществено допринася за по-доброто самочувствие и тонус. Често се пренебрегва и факта, че двама партньори, които се чувстват добре заедно, могат да си доставят сексуална наслада и по начини, не изискващи чак толкова интензивни телесни усилия.

Възрастта сама по себе си не е причина за отпадане на сексуалната активност. Вероятността от появата на заболявания, ограничаващи половата изява, естествено нараства с годините, но своевременната и компетентна медицинска помощ може да запази радостта от секса до късна възраст.

Стара истина е, че редовния секс води до удължаване на човешкия живот. Липсата му води до нервни сривове, скъсяване на живота и активизира болестните състояния.

Агенция Фламинго

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads