вторник, 12 октомври 2010 г.

Секс комплекси

Сексуалните комплекси не се изчерпват само с комплексите за килограми, външен вид сексуални умения в леглото. Секс комплексите могат да са и странни сексуални влечения и определен тип поведение.
Секс комплекси
Комплексите по-скоро възникват в началото на връзката и особено при първия полов акт. Някои успяват да ги преодолеят след като опознаят партньора си и вече имат сериозни взаимоотношения с него, но в друго случаи комплексите застрашително се задълбочават. Някои жени с времето се чувстват все по-непривлекателни, което засилва страхът им от евентуална раздяла. Мъжете пък не отдават чак такова голямо внимание на някоя и друга бръчка или 1-2 кг отгоре, но силните комплекси на жената са способни да насочат вниманието на мъжа точно към нейните недостатъци. Така че секс комплексите са способни да разрушат взаимоотношенията между партньорите.

Секс комплекс № 1: Не се чувствам красива без дрехи!?

Често неудобството от голотата проваля цялата интимна вечер или дори не се стига до секс поради факта, че жената не се чувства достатъчно привлекателна и сексапилна без дрехи. Много жени страдат от комплекса, че са прекалено пълни или пък, че гърдите им не са с достатъчно задоволителни размери и форма.

Секс комплекс № 2: Не ме бива в леглото!Секс комплекси

Този комплекс е плод най-вече на порно индустрията и е типичен в особено голяма степен за младежите, които имат минимален или все още никакъв сексуален опит. Порно сцените провокират мисли от сорта на „Не ми е достатъчно голям!“, „Не са ми достатъчно големи и стегнати гърдите!“, „Не съм достатъчно издръжлив!“ и т.н. Сексуалните техники, сложните пози, невероятната издръжливост на порно актьорите и перфектният им външен вид, макар създаден и с безобразни количества грим, създават редица секс комплекси у хората и ги карат да си мислят, че не са на „Ти“ с материала.

Ефектът на тези секс комплекси се изразява във възникването на проблеми в сексуалния живот, предизвикани преди всичко от съмнения относно сексуални умения. Сексуалните партньори, които страдат от комплекс по отношение на външния вид пък, не могат да се отпуснат по време на сексуалния акт, а това възпрепятства достигането до крайната цел.

Секс комплексите могат да носят смисъла и на странни сексуални влечения и определен тип поведение, а не само на ниска самооценка поради чувство за несъвършенство.

Секс комплекс № 3: Комплексът на Електра

Комплексът на Електра е аналогия на Едиповия комплекс. В този случай жената се жени за мъж, който прилича на баща й. Тя очаква от съпруга си да й бъде закрилник и в общи линии втори баща. Това усещане за съпруга като баща обаче кара жените, страдащи от комплекса на Елекстра, да потискат сексуалните си желания или да задоволяват сексуалните си нужди с други партньори.

Секс комплекс № 4: Алиса в страната на чудесата

Жените, страдащи от този комплекс, живеят в техен измислен и съвършен свят, в който всичко върви по мед и масло между двамата партньори, а любовта е изпепеляващо и вечно чувство. Сблъсквайки се с реалността обаче, тези жени остават дълбоко разочаровани, но въпреки това продължават да живеят в собствения си съвършен свят.

Секс комплексиСекс комплекс № 5: Титан

Това е комплекс или по-скоро мечта за идеалния мъж, който е комплексен образ, създаден в процес на гледане на филми и четене на книги. Често жените си въобразяват с този идеален мъж, докато правят секс с не толкова идеалния им партньор от реалния живот.

Секс комплекс № 6: Рицар и развратник

Жените си падат по лоши момчета, но жените мечтаят и за принца на бял кон. Този комплекс изразява мечтата на жената, в която тя е открила мъж с две лица – галантен, нежен и любвеобилен рицар и суперсексуален развратник.

Секс комплекс № 7: Месалина

Месалина е римска императрица и трета жена на Клавдий, известна със своите изневери и безброй оргии. Жените страдащи от този комплекс са чувствени и с високи сексуални изисквания към мъжа до тях. Дори и да са омъжени, надали ще бъдат верни съпруги, тъй като изпитват сексуалната нужда да бъдат с много партньори.

Секс комплекс № 8: Пепеляшка

Жените, страдащи от този комплекс са пълна противоположност на „месалините“. Комплексът Пепеляшка е присъщ на смирени жени, много често девойки, които вярват, че принцът на бял кон ще дойде за тях един ден и пасивно го чакат.

Секс комплекс № 9: Тристан и Изолда

Това е комплексът на чувството за сексуално удоволствие, от една страна, и чувството за непристойно поведение и неудобство, от друга. Често комплексът възниква след полов акт на обществено място.
Секс комплекси
Секс комплекс № 10: Ромео и Жулиета

В миналото този комплекс е възниквал поради забраната за секс преди брак. Комплексът се изразява във вярата за любовта от пръв поглед и желанието за сключване на брак с първия човек, към който сте изпитали сексуално влечение. Днес този комплекс е рядко срещан.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads