четвъртък, 7 октомври 2010 г.

Как се променя сексуалността на мъжа през годините?

Мъжката сексуалност, също както и женската, се променя през годините. Няма защо да се заблуждаваме, че сме едни и същи в леглото на двайсет и на петдест години. Да проследим как се променя сексуалността на мъжа през годините?

Съвременният начин на живот е ограбил възможностите на мъжа в леглото. Системният стрес, натоварената работа, липсата на физическа активност, вредната околна среда на големия град, големите количества цигари и алкохол влияят зле на сексуалния живот на мъжа. Все по-млади мъже страдат от еректилна дисфункция и се налага да се лекуват. От друга страна, медицината е толкова напреднала, че проблемите рядко са неразрешими и всеки, който пожелае, може да намери ефективен начин за лечение, спорт и отдих.




Въпреки че е трудно всички мъже да се поставят в рамки, сексуалнността на мъжа през годините се променя по сходен начин. Фактори, които оказват влияние, са начинът не живот, здравословното състояние и честото на сексуалните контакти.

Мъжът около 20
Няма съмнение, че това е времето, в което един мъж (дори все още момче) е най-сексуално активен. Броят на ерекциите му и желанието му за секс обикновено са в пъти повече от която и да е друга възраст. Много често мъжете на тази възраст залагат по-скоро на количеството отколкото на качеството. Основният недостатък на повечето от тях е, че им липсва опит и умения да задоволят жената до тях. Затова пък може да получат ерекция и от най-малкия закачлив намек.

Мъжът около 30
Мъжът на тази възраст е все още достатъчно сексуално активен, но претоварен от работа и ангажименти, не мисли за секс постоянно. Повечето на мъже на тази възраст вече са имали сериозна връзка и вероятно са женени, което им е помогнало да опознаят желанията на жената и да се научат да задоволяват потребностите й. Наситен от сексуални контакти, мъжът след 30 започва да се замисля за експерименти и разнообразяване на сексуалния живот. В същото време е много по-уверен и изкусен в начина, по който прелъстява.

Мъжът около 40
Това е възрастта, в която мъжът започва да усеща, че младостта и буйните години му се изплъзват. Вече не е лесно да прави толкова често секс и, ако е много уморен, може дори да не получи ерекция, което неминуемо се отразява на емоциите и самочувствието му. В 40-те си години мъжете трябва да се научат да живеят здравословно, за да запазят по-дълго сексуалната си мощ. В тази възраст мъжът може да стане много по-нежен и любвеобилен, защото не само нагонът управлява емоциите му в леглото, но и привързаността към жената.

Мъжът около 50
Настъпва средната възраст – андропаузата . Появяват се проблеми с простата и еректилна дисфункция, която, ако не бъде лекувана, може да прекрати нормалния сексуален живот на мъжа. Обикновено мъжете или изпадат в депресия, или отиват в другата крайност – да доказват на себе си и света, че още ги бива. Системни прегледи при лекар и умерени опити за сексуални контакти запазват състоянието на мъжа в леглото задоволително. Разбира се, не бива да се очаква, че честотата на сексуалните контакти ще е като преди 20 години, но все още може да се представя добре. Особено важно е да не прекалява с алкохола.

Мъжът около 60
Това е възрастта, в която мъжът може да започне да се обръща към помощни медикаменти, за да получава ерекция. Ако няма лекарска забрана, няма нищо лошо да пие стимуланти. Има изключения, но по правило сексуалната мощ на мъжа след 60тата му година прогресивно спада. В живота настъпва друг етап, който не бива да го плаши, а да го приеме философски.

Ако половинката ни изпитва страхове, че се променя сексуалната му мощ, наш дълг е да го подкрепим и заедно да извлечем най-доброто от всяка възраст.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads