събота, 2 октомври 2010 г.

Позата винаги е от значение

Имаш ли любима поза в секса? Ако да, то вероятно познаваш добре тялото и си изучила перфектно какво ти харесва и как обичаш да го правиш, за да изпитваш върховно удоволствие.
А може би фантазираш как точно би искала да пробваш, но никога не си се осмелявала да си го поискаш.

Въпросът с позите в секса е стар почти колкото самия секс. Още от древни времена е било много важно как точно двамата партньори извършват акта, не само заради самото удоволствие, но и за духовното им отдаване.




Книгата Кама Сутра е създадена някъде между 1 и 4 век от човек на име Vatsyayana в Северна Индия. Написана е на древния език Санскрит, според който „Кама“ означава „желание“, а „Сутра“ - „правила“ Противно на съвременните схващания, че Кама Сутра е безразборен секс във всякакви причудливи пози или пък нещо извратено и пошло, първоначалната идея на книгата е била да опише позите като изкуство. Кама Сутра съдържа 64 пози, описани като възвишен начин за правене на любов, без да се влага и капка разврат в смисъла й. През 19ти век английският изследовател Ричард Бъртън открива и превежда книгата, което му докарва години затвор. След няколко десетилетия, през 1963 година, Кама Сутра става легално четиво и днес я има преведена на всякакви езици и предизвиква огромен интерес дори у тези, които твърдят, че не се вълнуват от „тези неща“.

Да не го увъртаме – няма такива, които не се вълнуват от секс и не мечтаят да изживеят най-големите си сексуални фантазии. И когато заговорим на тази тема, позата задължително попада в графата „най-важно“.

Нека погледнем малко статистика! Любимата поза на жената е, когато тя е отгоре. Според специалисти така тя може най-лесно да свърши, защото чувства, че владее положението и може да се движи както си пожелае и с каквато скорост прецени, че е най-възбуждащо.

Други пък твърдят, че е много важно двамата партньори да си паснат чисто анатомически. Според някои сексолози позата трябва да се подбере според формата на пениса на мъжа и формата на вагината при жената. Двамата партньори трябва да пробват разнообразни пози, докато усетят коя им носи най-голямо удоволствие. Това е особено важно за нежния пол, тъй като според специалистите жената не може да свърши от всеки мъж (не само заради психологическите дадености, но и заради формата на члена му).

За да сме максимално доволни от сексуалния си живот, не трябва да забравяме, че разнообразието е една от най-важните „подправки“, за да не губим апетит за секс. Доказано е, че жените ставаме сексуално лениви, когато знаем какво ни предстои. Какво по-скучно от това – лягате, загасяте лампите, правите секс в мисионерска поза и после заспивате. Това ще ви е интересно само, ако сте стояли „на сухо“ няколко месеца. Ако не можете често да разнообразявате обстановката, то задължително се научете да проявявате фантазия и свой стил в правенето на любов. Нека направим един кратък преглед на позите, които често практикуваме и някои, които няма да е зле да пробваме.

  • Мисионерската – Нека не сме прекалено големи съдници, но с нея само не става! Положителното е, че така усещате близостта на партньора си и е много възбуждащо, когато притискате силно тялото му към своето. За да разнообразявате преживяванията си в тази поза, не спирайте да движите тялото си, краката, повдигайте таза (Поза на тръстиката). Влезте в ритъма на партньора си, защото движенията в тази поза могат да бъдат колкото негови, толкова и ваши.

  • Позата на Индрата – При тази поза вие сте легнала, краката ви са събрани и партньорът ви притиска стъпалата ви върху гърдите си, а коленете ви се притискат към вашите гърди. Не е зле да пробвате, звучи вълнуващо.

  • Вие сте отгоре – Това положение е класическо, но никога не омръзва. Съществуват десетки вариации и имена на различни пози, когато жената е върху мъжа. Вие имате широко поле на изява – може да сте в клекнало или на колене положение („Позата на Андромака“, „Обяздване“) или легнала, притисната към партньора(„Съюз на костенурката“), а може да дадете тялото си максимално назад. При всяка смяна на положението на тялото, усещате и промяна в самото чувство '“там“. Именно затова така най-лесно жените напипват перфектното положение за тях и могат да стигнат до край.

  • Вие сте отгоре в гръб – От стандартната поза да сте просто отгоре с лице към него, много лесно може да преминете в гръб. В тази поза също може да променяте позициите на тялото – като сте седнала(„положение на люлката“, „отзад напред“) или легнала върху него. Сложете ръцете си назад, върху гърдите му, и така ще застанете в средно положение. Видът ви гръб определено ще го възбужда страшно много.

  • Позата на лъжиците – заставате на една страна, а партньорът ви е зад вас. Той има пълната свобода на ръцете да ви докосва, където пожелаете. Не пропускайте да се възползвате от това и да го упътите.

  • Позата на богинята – под това патетично име се крие следната поза – партньорът ви е в седнало положение, вие сядате срещу него и прекрачвате кръста му с крака. От него си иска да има тренирани ръце, за да успява да ви помага в движенията, а от вас – да имате издържливи прасци. Смята се, че тази поза леко задържа еякулацията на мъжа, но пък за сметка на това може да се наслаждава на гърдите ви точно пред очите му.

  • Съюз на антилопата – застанете на замята на колене пред леглото. Партньорът ви трябва да е зад вас в същата поза и така да осъществите акта. Вие можете да се навеждате напред и да отпускате тяло върху леглото, както и да разтворите леко крака за по-голямо удобство. Партньорът ви през цялото време контролира положението и в това има нещо възбуждащо, особено ако използва ръцете си да ви докосва там, където желаете.

  • Кучешката („Шеста поза“) - Малко вероятно е да не сте я пробвали. Заставате на колене с опрени лакти или длани в земята, а партньорът ви е зад вас. Тази поза се смята за особено възбуждаща и за двамата, тъй като е залегнала в първичните ни еротични изживявания. Задните части излъчват силни сексуални сигнали и той има перфектната възможност да ви се наслаждава. Ръцете му може да галят гърба ви, бедрата, ханша и какво ли още не. Вие се опитайте да бъдете активна, като извършвате движения с таза си.
    Така ще разпалите страстта още повече и на него ще му хареса адски много.

  • 69 – едва ли е нужно да ви описваме как изглежда тази поза. Дори самото й име е станало мода през последните години. Много хора твърдят, че не им харесва, но други умират за нея. И все пак, ако не сте пробвали, задължително я приложете поне веднъж, за да се уверите дали е за вас или не. Забравете всички задръжки и се насладете на взаимното си удоволствие, без да му мислите как сте застанала и как изглеждате. Няма начин да не е секси за него.




Не спирайте да фантазирате и да „украсявате“ сексуалния си живот с разнообразни пози и места. Не е задължително да станете специалист по Кама Сутра, но при всички случаи разнообразието води след себе си по-голямо удоволствие. Кое обаче е най-важното за перфектния сексуален живот и стои преди позата в челната класация на важните неща в секса? - Да се отпуснете и да харесвате себе си! Оказва се, че най-големият проблем на жените в секса е, когато се притесняват и се държат сковано в леглото. Това не се харесва нито на вас, нито на партньора ви. Колкото по-разкрепостена и естествена сте, толкова по-вълнуващо ще бъде всяко изживяване в спалнята под завивките.
Всъщност... завивките не са задължителни, нито леглото. Трябва ви само подходящ и внимателен партньор, с който да сбъднете фантазиите си.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads