събота, 20 ноември 2010 г.

Науката за... твоето удоволствие

Съвременните учени постепенно започват да разкриват някои оргазмени мистерии.

Науката за... твоето удоволствие

При G-точката количеството съответства на качеството

Тази част от еротичната ти анатомия, виновна за толкова зрелищни оргазми, се оказва затрупана от ензима – мишена на виаграта.

G-точката е обградена от парауретралните жлези (наричани още жлезите на Skene или женска простата). Именно те са отговорни за производството на течна субстанция, която отчасти обяснява женската еякулация. Включват и част от клитора и при възбуда се изпълват с кръв. Нервите около тях предизвикват оргазъм, различен от клиторния.

Има открита активност на азотен окис, отговорен за ерекцията при мъжете, в клитора, но всъщност никой до днес не беше търсил ензим PDE5 при жените. Въпросният ензим прекратява ерекцията, а виаграта възпрепятства действието му, за да я удължи. При жените ензимът е струпан в G-точката.

Оказва се, че при някои мацки изобщо не съществуват парауретрални жлези. При тях вагиналният оргазъм е анатомически невъзможен. Същото се отнася за прекалено малките на размер жлези на Скене, които някои наричат „женска простата“. За съжаление единственият начин да разбереш дали си от късметлийките, е личният ти опит. И все пак, ако имаш проблем, можеш да се опиташ да го решиш с помощта на виаграта.

58% от мацките на cosmopolitan.bg уцелват G-точката си винаги.
Анкета във форума на Cosmo





Щом достигнеш върха, мозъкът ти „се изключва“

Чувала си подигравателната реплика, че когато някой е разгонен, не може да мисли трезво. Смешно, но факт: тази градска легенда се оказа достоверна за нас, момичета! С помощта на мозъчен скенер е установено, че много от дяловете в женския мозък буквално „изключват“ по време на оргазъм, включително този, който отговаря за емоциите.

При сексуална стимулация, се осъществява активност в сетивния дял на мозъка – първичната соматосензорна кора – след това се разпръсква към амигдала и хипокампуса – дяловете, отговарящи за тревожността и будността. По време на оргазъм се засича активност в много други части от мозъка, включително и предната мозъчна кора, която се свързва с отпочиналостта.


С други думи, учените са успели да докажат това, което ни е отдавна известно: не можем да изпитаме върховно удоволствие, ако не сме отпочинали и освободени от грижи и фактори, които ни разсейват.

Много жени не могат да свършат

Сексуалната дисфункция е толкова разпространена сред жените, че някои учени дори оборват факта, че това е медицинско разстройство. Според тях, повечето проблеми в леглото се коренят не във физически или медицински проблеми, а в социалната и културната среда, кофти връзки и други емоционални фактори. Добрата новина е, че учените в световен мащаб полагат усилия да открият лекарства, които помагат.

Гените имат влияние над честотата на оргазмите

Според първото генетично изучаване на женския оргазъм, повече от 45 процента от различията в женските оргазмени способности може би се дължат на генетиката.
Много мацки никога не получават оргазъм само от секс, а съществуват и такива, които не успяват дори по време на самотни занимания. И генетичният фактор е един от главните виновници.

Високи технологични постижения

Вероятно най-крайното решение е „оргазматрон“-ът. Така е наречен имплантът, който се поставя в гръбначния мозък, за да стимулира върховна наслада. Включва се с помощта на дистанционно управление. Изобретението все още е в процес на разработка, но определено заслужава внимание. Да видим дали учените ще си свършат работата в името на човешкото щастие.

www.cosmopolitan.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads