понеделник, 6 септември 2010 г.

14-те типа НЕАНГАЖИРАЩ СЕКС

Мислеше си, че сексът без обвързване винаги е... ами, просто секс? Да, обаче Cosmo откри цели 14 вида.

14-те типа НЕАНГАЖИРАЩ СЕКС
„Няма нужда да си разваляме купона с мисли за бъдещето“.

Един от главните проблеми на т. нар. неангажиращ секс е, че всъщност в това понятие влагаме много повече, отколкото сме склонни да си признаем. Отчасти, защото в повечето случаи сексът е без чувства само за едната от засегнатите страни. А и всеки придава свое индивидуално определение за това, което се случва между чаршафите му. Може би сексът за една нощ, който си правила онзи ден, за теб влиза в графа „забавления“. Или не си съвсем сигурна, че просто си си начесала крастата, защото тайничко се надяваш момчето да ти драсне едно съобщение във Facebook следващия понеделник. Или пък сексът се превръща в неангажиращ със сигурност, едва когато ама изобщо не ти е харесал.

За други пък терминът е абсолютно неподходящ: неангажиращ звучи сякаш не влагаш никаква мисъл и ти е точно толкова удобен, колкото домашните дрехи, с които гледаш телевизия и не ти пука, че са обилно омазани с това, което си хапваш междувременно. Но почти на всички ни е ясно, че за да се превърнат отношенията в чисто физически, трябва да сте се познавали доста дълго преди това. (Хей, все пак трябва да има някаква компенсация за хронично моногамните!)
Решихме да открием всевъзможните типове неангажиращ секс, за да го превърнем в еднозначно преживяване за всички и да не си позволяваме повече нараняващи грешки занапред.

1. Секс за забавление
Приеми този секс за... каране на колело. Но само когато наистина ти се кара (или имаш нужда да те покарат). Сексът просто ти доставя удоволствие и обикновено е породен от положителен повод или подходящо място. Ако преди това си била в депресия, с разбито сърце или ужасно бясна, не можеш официално да го наричаш секс за забавление, но всяко палаво преживяване по взаимно съгласие между двама или повече души, което не се случва в рамките на дълга връзка, може да спадне към този тип неангажиращ секс.

Това, че е за забавление, не гарантира липсата на отрицателни последствия (като разбито сърце, сцени на ревност, обърквания и... венерически болести). Но, докато се наслаждаваш на момента, не се налага да мислиш за бъдещето.

Понятието секс за забавление просто е по-оптимистичният синоним на неангажиращия секс. И е често разпространен по разни поводи, когато имаш нужда да празнуваш по подобаващ начин. Готина награда, а?

2. Секс по спешност
Това е горещото преживяване с приятелчето ти за секс или новата ти тръпка. Обаждаш му се или му драскаш един sms набързо късно през нощта (обикновено, защото нямаш по-приятни алтернативи и си пийнала). Толкова е лесно!

3. Уговорен секс
Подобрената версия на секса по спешност, защото обикновено сте се уговорили поне 24 часа по-рано и сте били в трезво състояние. Skype съобщенията или размяната на sms-и са за предпочитане пред неочакваните телефонни обаждания. По-разпространен е сред по-зрели хора: работохолици, самотни родители или, най-общо казано, хора, които имат трудности в личния си живот и за които тръпката от преследването и несигурността са изгубили чара си. Да, тези, които вече нямат търпението да се занимават с игрички.

4. Секс с бившия
Сещаш се: секс с някое от старите ти гаджета, защото те са лесни, а ти мързелива. Чувствай се свободна да го преживееш, когато си в периоди на суша, но само ако си сигурна, че бившият те е превъзмогнал. И още нещо: за нищо на света не се опитвай да спечелиш старо гадже отново по този начин. Разбитото сърце ти е в кърпа вързано, но същото НЕ се отнася за оргазмите...

5. Едностранчив секс
Случва се, когато едната от участващите страни е наясно, че това е просто секс, докато другата вярва, че той поставя началото на страхотна връзка. Не одобряваме!

6. Секс глад
Това е случайна авантюра за една нощ по средата на секс/романтична суша: вкусна е, докато си похапваш, но не те засища, а час по-късно си дори по-гладна, отколкото преди да „започнеш“.

7. Изненадващ секс
Онази разновидност на секс с бившия, който се случва напълно неочаквано с някой, с когото не си планирала да си легнеш или дори виждаш повече. Например: след отборно надпиване с текили в тийнейджърските години се озоваваш в леглото на как-му-беше-името, не се виждате повече... до след 10 години, когато се сблъскваш в него по време на командировка и след няколко големи питиета завършвате в неговата стая в името на доброто старо време.

8. Секс за из път
Онзи тип удобни страсти – минаваш през тях за едно бързо и после си продължаваш по пътя. („Мразя неангажиращи отношения, но нали разбираш, трябва да си хващам рейса, а и връзките от разстояние не проработват...“.)

9. Секс по милост
Сексът с някой, по когото не може да се каже, че си падаш, но ти е жал за него. Случва се по всевъзможни причини: влюбен е в теб от 9-годишен и се кълне, че „има нужда само от една страстна нощ, за да продължи напред“; морското му свинче току-що се спомина и знаеш, че ще компенсира за загубата си в леглото; останал е с един тестис заради здравословни проблеми; сърцето му е било разбито (от теб или някоя друга); не е правил секс от много време и няма вероятност да го огрее скоро; навършил е 30, а е още девствен...

10. Секс за успокояване
Това е страстният еквивалент на пицата и шоколада: секс след изнервен работен ден, ужасна раздяла, трагичната кончина на домашен любимец и всяко друго нещо, което те кара да жадуваш за успокояващия интимен допир на нечия кожа до своята. Обикновено се налага да примамиш жертва, която да ти подари секс по милост, а когато успееш, нещата протичат бавно, премислено в добрата стара мисионерска поза и вероятно... класическа музика за фон.

Да, наистина в този момент се чувстваш страхотно, но точно както храната за успокояване, и този вид секс е последван от угризения и ужасни емоции.

11. Секс по случайност
Неангажиращият секс като резултат от определени обстоятелства – добри или лоши – е сексът по случайност. Може да се възпламени от спиране на тока, лятна жега, внезапна евакуация или дори... новия албум на Лимп Бизкит. Това би могъл да бъде твоят начин да отпразнуваш някакъв повод (косата ти има страхотен ден) или пък да го оплачеш (подстригаха те ужасно!).

12. Прочистващ секс
Този вид секс със скорошно бивше гадже, който изтрива лошия вкус в устата ти, останал от последната ви размяна на реплики. Другото му име е секс за сдобряване.

13. Секс по заместителство
Неангажиращите страсти, които преживяваш, докато намериш по-добра и постоянна възможност за връзка. Агенциите, предлагащи тази „услуга“ биха могли да бъдат сайт за запознанства, приятелка с готини познати мъже, спортен интернет форум, курсове по бойни изкуства и т.н.

14. „Омразен“ секс

Понякога възбудата е решаващ фактор. Да правиш секс с някой, който те дразни, е мъчение. Да правиш секс с някого, когото мразиш от дъното на душата си? Безценнооо! Не всеки ден естествено (това звучи направо депресиращо). За сметка на това уникалното преживяване си струва. Напълно ясно ти е, че няма как да създадете връзка, защото бихте се избили... бутате се насам-натам, дърпате се за косите, хапете си раменете, стискате се до синини и крещите „Мразя те!“ в сюблимния момент. Перфектното душевно освобождаване.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads