четвъртък, 12 август 2010 г.

(С)ексклузивен Cosmo наръчник по... оргазми

Правиш купища секс, твоят човек полага старание да удовлетвори всичките ти нужди, но до оргазъм така и не се стига? Време е да престанеш да обвиняваш за това лошия си късмет и да направиш нещо по въпроса.

(С)ексклузивен Cosmo наръчник по... оргазми
В леглото, в банята, на дивана... има ли значение?

Понякога, въпреки че си положила всички усилия да го постигнеш, оргазмът си остава мираж. Ако си въобразяваш, че си единствената, при която този неприятен сценарий понякога се превръща в горчива реалност, спри да си тормозиш главата с глупости. В редакцията на Cosmo получаваме тонове e-mail-и с подобни оплаквания и, уверяваме те, има много мацки като теб, които рядко се радват на разтапящите вълни на наслада.

Затова решихме, че е време да ти донесем поне малко успокояващи новини: напълно нормално е за всяка жена невинаги да достига до кулминационната точка. Женското тяло е по-сложно устроено от мъжкото, нуждае се от различен тип докосвания и натиск, за да достигне до желаните резултати. И както можеш да се увериш в Сексплозии в думи, всяка от нас е уникална и реагира различно на определени типове стимулация.

На всичкото отгоре проблемът не е чисто физиологичен. По-голямата част от жените не могат да свършат само от физическа стимулация – те трябва да бъдат в правилното емоционално състояние, за да успеят да се отпуснат и да се отдадат на удоволствието.

Щастливи сме да ти съобщим още нещо. Въпреки че оргазмът понякога ти се изплъзва, той изобщо не е невъзможна мисия – абсолютно всяка мацка притежава данни да достигне върха. Благодарение на нашия специално разработен наръчник, ще научиш всичко, което ти е нужно, за да не изпускаш нито секунда от купона и да си спестиш разочарованията накрая.

Не симулирай!
Ако се престориш пред гаджето си, че си свършила, той никога няма да узнае какво те възбужда и така сама се лишаваш от удоволствието си.Част 1
Опознай тялото си
Без значение дали става дума за секс или самотни занимания, повечето момчета не изпитват никаква трудност да достигнат върха (гадни късметлии!). Щом ерекцията е налице, единственото от което имат нужда, е просто няколко минутно заиграване с ръка или секс, и оргазмът им е в кърпа вързан.

Женското тяло, от друга страна, не е така просто устроено. Разбира се, че когато усещаш как пенисът на гаджето ти се плъзва навътре и навън във вагината ти, се чувстваш страхотно. За съжаление обаче, тези движения сами по себе си едва ли ще повишат нивата на възбудата ти достатъчно, за да избухнеш във върховен екстаз. И причината е, че има малка или никаква стимулация на най-горещото бутонче от анатомията ти, което се намира на около сантиметър над вагината и е буквално билетът ти към супероргазма – К-точката.

Огромна част от нервните окончания, които ти доставят удоволствие, се намират точно там, а не във вагината, така че няма как да се задоволиш само с проникване.

Другият фактор, който възпрепятства достигането на дългоочаквания взривяващ финал, е прекалената чувствителност на клитора. Ужасно трудно е да се озовеш в страната на върховната наслада, ако не уцелиш правилния баланс между натиск и скорост. Клиторът и главичката на пениса притежават горе-долу равно количество нервни окончания, но при твоята гореща точка те са концентрирани в много по-малка повърхност, затова реагираш по-силно на докосвания. (Фактът, че клиторът се намира извън вагината ти, наистина изглежда като малка шега на природата, но ето какво е обяснението: ако по време на секс, малкият приятел на твоя приятел се докосва до чувствителната зона при всеки тласък, ще стенеш, но от болка.)

Поредната оргазмена драма при нас, мацки, е, че освен купищата други усложнения, за оргазъм, имаме нужда да бъдем в палаво настроение. Толкова много жени са обсебени от мисълта на всяка цена да постигнат пика на насладата си, че от толкова стрес в крайна сметка той се изплъзва. Дреболиите, които допълнително те разсейват – прекалено шумна музика от съседите или наближаващ краен срок в офиса – също се превръщат в препятствия.

(С)ексклузивен Cosmo наръчник по... оргазмиЧаст 2
И сам воинът е войн
Мда, оргазмът не е толкова лесно предизвикателство. Но ние ще ти разкрием тайните му. Просто е: отдай се на самостоятелни експерименти. Много по-бързо ще откриеш какво работи при теб сама, вместо да разчиташ на гаджето ти да гадае. Дори най-внимателният и грижовен мъж понякога има нужда да бъде напътстван.

Когато имаш свободно време, се настани удобно в спалнята или горещата си вана, заключи вратата, подреди си няколко ароматни свещи за разкош, пусни си разпускаща музика и... се залавяй за работа. Започни с нежни или по-силни докосвания. Без значение – прави това, което ти доставя удоволствие. Премини с ръце през гърдите, коремчето и стигни до К-точката си. След това поеми по обратния път. Междувременно установи ритъма, който наистина повишава нивата на възбудата ти.

Щом усетиш, че си достигнала точката на разгорещяване, забави темпото и започни да стимулираш клитора си с различни движения. Вместо да местиш пръсти отзад напред, оформяй кръгчета например. Изпробвай и леко потупване. Ако директният натиск ти дойде в повече, оформи буквичката V с показалеца и средния си пръст и ги постави от двете страни на оргазменото си бутонче. Започни да ги плъзгаш бавно и чувствено назад и напред, за да установяваш индиректен контакт. Нищо не ти пречи да ползваш и двете си ръце – едната върху К-точката, а другата върху вагината, вътрешната част на бедрата или гърдите.

Съвсем скоро ще усетиш, че си на правилен път. Това е жизненоважен момент, когато някои мацки успяват да достигнат върха и да започнат отначало, а други... така и не пресичат финалната линия. Тънкостта е да не се бориш срещу насладата или да я задържаш. Едно от трикчетата, което ще те изстреля директно към върха: представи си как цялото ти тяло се отпуска – всички мускули са напълно отпочинали и дори ставите ти са като разкачени – цялото ти същество се предава на вълната от удоволствие, което е на път да го порази.

Друга стратегия: насочи вниманието си към дълбокото си дишане. Щом започнеш да се възбуждаш, е нормално да дишаш учестено, но дълбокото поемане на въздух ще ти помогне да се концентрираш над момента. Изобщо не се притеснявай, че издаваш повечко шум. Дори да смяташ сумтенето и пъшкането за дебилни звуци, може би точно те са инстинктивните желания на тялото ти, за да се освободи и разкрие в цялата тази умопомрачаваща ситуация.

Много по-бързо ще откриеш какво работи при теб сама, вместо да разчиташ на гаджето ти да гадае.

Част 3
Насочи го към целта О
Щом вече си усвоила всичко, което ти трябва, за да достигаш върха всеки път, време е да го предадеш на твоя човек. По време на страстната увертюра се възбуди сама пред погледа му. Това е възможно най-интимната и лична демо версия на уменията, които трябва да владее, за да предизвика секс кулминацията ти. След като свършиш, го накарай да имитира твоите движения с език или пръсти по време на рунд номер две. Предизвикателството отново да те разпали, ще му хареса.

За да му демонстрираш точно какво те разгорещява по време на секс пък, го възседни. Така не само контролираш темпото и дълбочината на проникване, но до цялото ти тяло има свободен достъп. Възползвай се и го остави да докосва К-точката ти.

Кучешката поза също е подходяща, защото му позволява лесно да достигне до малкото ти бутонче на удоволствието. Класиката си е класика, така че за нищо на света не подминавай мисионерската поза. Когато проникне в теб, докато си излегнала по гръб, започни да стягаш вагиналните си мускули (да, точно тези, които стискаш, когато ти се пишка, а наблизо няма тоалетна). При всяка твоя мускулна контракция, стимулираш клитора си и се приближаваш към очаквания резултат.
Не пропускай и добрия лубрикант (за предпочитане на водна основа). Ако го използваш като добавка към естествената си влажност, тласъците на гаджето ти ще бъдат много по-плавни и приятни и ще успееш да насочиш вниманието си изцяло към страхотните неща, които се случват вътре в теб.

(С)ексклузивен Cosmo наръчник по... оргазмиЧаст 4
Разшири познанията си
След основите на оргазма, е време е да преминеш към ниво за напреднали. Един от най-разтърсващите примери е оргазмът, предизвикан от стимулация на G-точката (припомни си предния ни брой!). Това горещо местенце от анатомията, голямо колкото стотинка, се намира на около 2,5 cм навътре по предната ти вагинална стена. Усещането, което предизвиква, е много по-интензивно от това при клиторна стимулация. Уцелването й изисква повече умения. Кучешката поза ще осигури правилния ъгъл на пениса му да я достигне. Но не се разочаровай, ако не успеете от първия път, защото понякога се изисква изпробване на различни ъгли и дълбочини.

На финала менюто ти задължително трябва да включи комбиниран оргазъм. Тази страстна комбинация от стимулация на точките ти К и G, се постига сравнително лесно: когато малкият му приятел достига до правилното местенце върху вагиналната ти стена и същевременно масажирате клитора ти с твоите или неговите пръсти. Кучешката и ездачката са подходящи пози. Ще си осигуриш дори по-експлозивен финал, ако редуваш стимулацията на двете си горещи зони.

Открадни тайните на удоволствието
Най-добрият източник на секс съвети, разбира се, са читателките на Cosmo. Почерпи вдъхновение от палавите им насоки.

„Най-лесно стигам върха в ездачката. Карам го да седне, а аз заставам с лице към него и сгънати колене. Започвам да се движа напред-назад. Получава се едно търкане... и после нещо друго“.
- lady_in_red*

„Има едно „упражнение“ за мускулчетата долу. Тренирам ги, докато не правя секс. Изразява се в едно съвсем просто стягане и отпускане като постепенно усилвам темпото. Правя това по време на секс и подписвам гаранция, че мога да свършвам поне по няколко пъти!“
- Irra*

„Излягам се странично, а приятелят ми застава на колене до мен. Тази поза е страхотна за стимулация на G-точката, винаги успявам да финиширам. Важното е, че правя секс, когато наистина го искам, а не по задължение или от скука“.
- Ally*

„Много рядко успявам да си настроя мозъка, така че да свърша. Затова, докато правя секс, стимулирам клитора си. Когато съм отгоре с гръб, ми е най-лесно.“
- canas*

*Потребители на Cosmopolitan.bg

Не си сигурна дали си получавала оргазъм?
Много момичета се чудят дали онзи готин еротичен момент всъщност е бил оргазъм? Ако отговориш с „да“ на поне един от въпросите по-долу, значи официално те приветстваме в нашия оргазмен клуб. :-)

*Усещала ли си вагиналната ти стена да пулсира?
*Изтръпвало ли е цялото ти тяло?
*Имала ли си силно усещане под талията си сякаш ще кихнеш всеки момент, което по-късно е било изместено от пресищане и облекчение?Навлизала ли си в серия от мощни неконтролируеми конвулсии по цялото тяло?
*Стискала ли си чаршафите си с всичка сила по време на секс?
*Крещяла ли си „Да, да, да!", без да успяваш да се възпреш?

www.cosmopolitan.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads