понеделник, 9 август 2010 г.

Смущенията в ерекцията са сигнал за сериозни заболявания


Българинът все по-често посяга към секс-стимуланти, а причините за това обикновено са психологически, както и желанието му да се представи по-убедително в леглото. Резултатите са получени от проучване сред фармацевти от 400 аптеки в страната, което е било проведено в рамките на националната кампания за мъжко сексуално здраве „Пламък за секс". 53% от анкетираните мъже са обяснили, че предпочитат стимуланти, тъй като имат гарантиран ефект, не е необходимо да се пият постоянно и действието им се усеща минути след приема.
Все пак две трети от мъжете купуват от специализираните медикаменти, тъй като имат еректилни проблеми. Половината от ползващите сексхапчета обаче прибягват до тях, за да се чувстват по-сигурни в леглото, а 20 на сто от анкетираните, защото така усещат повече удоволствие от секса.

секс играчки

„Еректилната дисфункция е проблем, който касае мъжете по цял свят, не само в България. През 1995 г. е имало над 150 млн. души със смущения в ерекцията, но прогнозите са, че през 2025 г. техният брой ще нарасне до над 320 млн. души. Заболяването намалява качеството на живот на тези хора, разстройва междуличностните отношения и често

причинява загуба на самоуважението,

обясни проф. д-р Михаил ПРОТИЧ, началник на Клиниката по ендокринология на Медицинския институт на МВР.
Нормално е с напредване на възрастта да се увеличат проблемите с постигане на ерекция. Данните показват, че над 60% от мъжете на 80-годишна възраст имат такива смущения, но при положение, че са здрави и нямат хронични заболявания. Иначе последна американска статистика доказва, че над 52% от мъжете между 40 и 70 години са с еректилна дисфункция. За България няма подобни данни, обаче се предполага, че тези са валидни и за нашата страна.

полови стимулаториПроблемът се задълбочава допълнително, тъй като много мъже не отиват при специалист, за да се лекуват.
Причините за намалената сексуална мощ на българите са липсата на двигателна активност и спорт, системното преяждане, пушене, употреба на алкохол, стресът и свръхнапрежението. Наднорменото тегло, затлъстяването и хипертонията са водещите хронични заболявания, които допълнително намаляват сексуалната активност на мъжете.

„Над 2 милиона души у нас са с хипертония. Често явление са също така повишените липиди, холестерол и триглицериди, които ускоряват атеросклеротичния процес в организма, а това е основна причина за инциденти като инфаркт и инсулт. Именно заради сериозни заболявания, които водят до нарушено кръвоснабдяване, еректилната дисфункция

се появява все по-често при млади хора

Освен това смущенията в ерекцията могат да бъдат и са сигнал за редица сериозни заболявания. Често, когато откриваме диабет, отчитаме като първи симптом т.нар „мъжки" проблеми. Може да са налице и сърдечни оплаквания", уточни проф. Протич.

Данните на експертите категорично доказват, че над 64% от мъжете с такива смущения имат хипертония, коронарна болест, висок холестерол, диабет или депресия, а много често и букет от тези заболявания. Над половината от диабетиците мъже също са с еректилна дисфункция.

При употребата на сексстимуланти има няколко правила, които задължително трябва да се спазват от пациентите, за да се намали вероятността от неприятни странични ефекти. Например след прекаран инфаркт или инсулт не бива да се използват секс-стимуланти, ако мъжът приема съдоразширяващи лекарства. Друго важно условие, за да има ефект от хаповете тип виагра е, че трябва да се започне любовна игра. От само себе си няма да се получи ерекция. Повече опасности за мъжете крие използването на стимулиращи субстанции, които се инжектират. Тяхното действие продължава до 2 часа, през което време любовникът е в непрекъсната ерекция. При използването на този вид стимуланти е възможно физическата възбуда да продължи повече от един ден, заради което се получават усложнения.
секс магазини фламинго
www.ero-market.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads