петък, 20 август 2010 г.

Хигиена за пениса


Пенисът е гордостта, която всеки от нас най-ревниво пази и защитава. Пенисът може да е нашият най-добър приятел, тъй като способства за удоволствието ни, но и най-лошият ни враг, когато откаже да ни сътрудничи в най-кулминационни моменти.

Какво ще рече да се грижим за пениса си? Много биха казали - носенето на презерватив е достатъчна грижа, но не е така.

Ето някои полезни съвети за това как да се грижим за пениса си, за да го поддържаме винаги в изрядна форма и, за да може, заедно с него да се събуждаме и ние в добро и „приповдигнато“ настроение.

1. Обезкосмяване

За много мъже обезкосмяването на пениса е задължителна част от тяхната грижа за малкия им приятел, докато други може да са доста резервирани и да не намират за необходимо да махат интимнта си растителност.

Има мъже, които са предубедени към обезкосмяването, защото смятат, че освен досадно, махането на космите може да предизвика кожни раздразнения или инфекции. Рискът винаги го има, но плюсовете в случая са повече.
секс магазини фламинго, sex shop flamingo, dildo, anal
Ползите от обезкосмяването на пениса:

пенис, хигиена, медицина, секс списание, секс учебникПодобрава хигиената, спомага за сетивността по време на секс, оптически уголемява пениса, улеснява преглеждането на кожата в тази област.

Много е важно да подменяме често самобръсначката си, с която премахваме космите, за да се предпазим от възпаления. Ако ходим на кола маска, след това е хубаво да се мажем със специални успокояващи кремове за след кола маска.

Миене

Пенисът е изключително чувствителен орган, с много нежно кожно покритие. Затова е важно при миенето му да не прекаляваме с търкането и с третирането със силни сапуни. Дори чистата вода е достатъчна за поддържането на изрядна хигиена на малкия ни другар. Разбира се и по-лек сапун или гел няма да навреди. Необрязаните мъже трябва да изтеглят кожичката назад и така да мият пениса си за максимално добро измиване. Самата главичка се мие само с топла вода.

Не само рядкото миене, но и по-честото не е много полезно за пениса. Ако по-често миете мъжката си гордост, ограничете сапуна задължително. Ако се появи раздразнение, сърбеж или обрив, няколко дни плакнете с леко подсолена топла вода и това ще успокои инфекцията. Новите дрехи и дори новия прах за пране могат да бъдат причина за раздразнение върху мъжката ни гордост.
Ако раздразнението продължава, консултирайте се с лекар.

Редовно само-преглеждане

Предлеждайте редовно пениса си, дори сами. Когато е сексуално активен, във всеки момент съществува опасност един мъж да прихване болест или инфекция, както и самите ние да сме заразоносител на нещо, което сами не подозираме.
секс магазин, sex shop, flamingo

Хубаво е поне веднъж на месец да преглеждаме пениса си, за да установим навреме, ако има видими раздразнения по кожата ни, или напипаме образувания в тестисите.
Разгледайте всеки тестис по отделно, като с двете ръце хващате тестиса между палците и показалците и съвсем внимателно го претъркулвате, като следите за издутини или промяна в размера на места. Ако се усъмните за нещо нередно, веднага посетете специалист.

Поне веднъж на 6 месеца е хубаво да ходим на преглед при лекар – уролог. Има такива болести, които не проявяват никакви външни видими симптоми за инфекция. Ако партньорката ти развие някяква форма на гинекологично заболяване, може ти да си и го предал без дори да подозираш, че го носиш в себе си.
sex video zone, секс видео зона, аматьори, клипове

Някои уловоми симптоми, при чиято поява трябва да отидете на преглед при специалист са:
– по гъста, жълтеникава, по-водниста или не толкова наситена сперма.
– промяна на миризмата
– кръв в семеннтата течност или в урината
– болка по време на секс, когато уринирате или еякулирате
– зачервени области в областта на гениталиите
– меки кожни брадавици в областта на гениталиите

Не бързайте да се паникьосвате, ако се натъкнете на нещо необичайно. Има и безобидни раздразнения, които може да са следствие храна, бельо, или претъркване. Но макар и в такива случаи да няма място за притеснения, при всички положения е хубаво да се прегледате.

За добро или лоше нашият пенис е с нас до края. Като източник на удоволствие и средство за размножаване, той изисква необходими грижи. Ако се грижите добре за него, няма да сте единствения, който ще е облагодетелстван – сексуалните ви партньорки ще са също толкова доволни.

MenBG.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads