вторник, 31 август 2010 г.

Петинг – алтернативното удоволствие


Петинг - представлява целенасочено получаване на оргазъм от изкуствено раздразване и съответно възбуждение на ерогенните зони в условията на двустранен контакт с партньор, който контакт изключва съприкосновение с половите органи. Петингът е разпространен изключително сред подрастващите и младежите, като се явява същността или подготовката към началото на истинския полов акт. Според съвременната сексология, любовниците прибягват до петинг основно в случаите, когато определени обстоятелства не позволяват извършването на обичайното полово сношение, както и в случая на целенасочена любовна игра, съзнателно използвана от партньорите.

Съществуват три вида петинг:
- повърхностен петинг;
- некинг (върхов петинг);
- дълбок петинг,

Повърхностен петинг
Характеризира се с особеността, че любовниците извършват върху себе си нежни ласки, но не се събличат, т.е. в този случай дрехите усилват тактилните усещания при интимен контакт и усилват сексуалната възбуда. Интересното е, че при някои хора, практикуващи повърхностен петинг, дори намокрянето на дрехата, или затоплянето на слипа от дъха на партньора, може да предизвика силно сексуално удовлетворение до оргазъм. Техниката на повърхностния петинг като правило съдържа в себе си традиционните любовни ласки, имитацията на половия акт, която се състои именно в триенето на гениталиите в тъканите, като по този начин се увеличава допълнително и притокът на кръв особено към мъжките гениталии, а ако те са поставени в по-тесни и плътни дрехи, ерекцията е толкова значителна, че често се стига до бързо семеизхвърляне в резултат на неконтролиран оргазъм. При жените, се наблюдава подобна реакция, когато е нализа по-голям и възбуден клитор, което също е причина за оргазмени изживявания от ефекта на тъканите върху гениталната зона, без да е имало пряк контакт на партньора върху дадената полова зона.

Некинг
Нарича се още върхов петинг, тъй като ласките са насочени в горната половина на тялото, маркирана от линията минаваща през мамилите на гърдите. Тук се включват горните свободни крайници, раменния пояс, шията, лицето, главата като цяло. Ласките са различно изразени, и често за сексуални инструменти се ползват зъби, език, устни, мигли на очи и пр. При някои обстоятелства като продължителна раздяла, висока личностова оценка на партньора, висока възбудимост на ерогенните зони, умение за извършване на нежните ласки, дори при некинга може да се достигне оргазъм. Изобщо некинга гарантира оргазъм тогава, когато двамата партньори притежават достатъчно силно сексуално влечение един към друг и силно развитие на ерогенните зони в горната част на тялото.

Дълбок петингПетинг-алтернативното удоволствие
Представлява пряко мануално раздразване на ерогенните зони, на части от тялото които могат да бъдат както облечени, така и голи. В този случай се оказва влияние обаче на зони, които са в непосредствена близост до половите органи, но не се дразнят самите гениталии, например - междинницата (перинеумът), вътрешната повърхност на бедрата, аналната цепка, седалището, венериния хълм.

Преимущества

1. Петингът помага на двама партньори да опознаят взаимно телата си, какво харесва всеки от тях и къде обича да бъде докосван. Това допълнително ги сближава, защото самото изживяване е изключително интимно.

2. Петингът преди непосредствен сексуален контакт, помага на тялото да се настрои, да се възбуди и да е готово преди самото проникване.
Много жени се нуждаят от стабилна доза петинг преди да са готови за сношение, защото нежният пол по-трудно се предразполага към интимен контакт.
Много често мъжете допускат грешката да съкратят твърде петинга преди проникването, което оставя у жената впечатление за не толкова удовлетворяващ сексуален контакт.

3. Петингът е идеален при млади хора, които не са готови още за секс, но въпреки това изпитват потребност от сексуални усещания. Хубаво е по-рано да усвоим тънкостите на любовната игра, за да се научим как да отдаваме повече удоволствие не само на настоящия, но и на бъдещи партньори. Често мъжете въобще не са наясно с тялото на една жена, още повече с местата, които трябва да докосват, за да я доведат до оргазъм.

4. Петингът е абсолютно безопасен. Не може да се заразите от болести, предавани по полов път. Единственото, от което трябва да се пазите са инфекции. Ако партньорът ви е с мръсни ръце и ви докосва по цялото тяло, е възможно да раздразни най-нежните ви зони, които са и най-податливи на възпаление

www.ero-market.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads