неделя, 19 септември 2010 г.

Секс без презерватив – безумие или премерен риск?

Сексът без презерватив е далеч от представа за безопасен секс. Но въпреки риска, много двойки предпочитат натуралния секс без презерватив, тъй като според тях презервативът убива насладата от секса.
Секс без презерватив – безумие или премерен риск?
Презервативите дават около 97% сигурност при полов контакт, но въпреки това много двойки си остават ревностни привърженици на секса без презерватив и са готови да поемат риска на необезопасения секс в името на сексуалната наслада. Причината е, че много хора са на мнение, че презервативът понижава сексуалното удоволствие. В това има доза истина, но често подобни твърдения са плод само на психическа нагласа.

Риск ли е сексът без презерватив и колко голям е той?

При всички положения презервативът крие рискове, независимо дали го ползвате или не. При секса без презерватив сте изложени на опасността да хванете някоя венерическа болест, неприятна инфекция, СПИН или пък да забременеете. Последният „гаф“ може да бъде следствие и от секс с презерватив, ако той се скъса. Тогава обаче поне ще имате основателна причина за притеснение от нежелана бременност и ще можете да вземете необходимите мерки – хапче за след секс например.

Крие ли опасност от нежелана бременностСекс без презерватив – безумие или премерен риск? купферовата течност?

Някои двойки са на мнение, че в секса без презерватив няма нищо лошо, стига мъжът да умее да се контролира и да свършва навън. Други жени обаче се опасяват, че, освен от спермата, могат да забременеят и от прозрачния секрет, който изтича през уретрата, когато мъжът е възбуден (а не само непосредствено преди или по време на еякулация). Този прозрачен хлъзгав секрет се образува от купферовите жлези, които се намират в основата на пениса, и целта му е да неутрализира киселинността в мъжката уретра и да овлажнява вътрешната повърхност на канала. Тя представлява 5% от обема на спермата, която се отделя при еякулация, а колкото по-продължителна е сексуалната стимулация, толкова по-голямо е количеството на отделената купферова течност. В нея има вероятност да попаднат и сперматозоиди, така че имайте едно наум за това и не робувайте на твърдения като това, че изваждането на пениса, непосредствено преди еякулация, е сигурен начин за предпазване от нежелана бременност. Не разчитайте и на това, че не сте в овулация, когато правите секс без презерватив. Това не изключва възможността за нежелана бременност.

Също така е важно да не правите секс без презерватив, ако в рамките на един час преди това партньорът ви вече е имал една еякулация. Възможно е все още в канала на пениса да има остатъчни количества сперма, които могат и да бъдат достатъчни, за да забременеете.

А що се отнася до аналния секс без презерватив, вероятността мъжът да хване анаеробна инфекция е почти 100%, тъй като анаеробните микроби са нормални обитатели на дебелото черво. Жената може да се зарази, ако от анален преминете към вагинален секс. А ако все пак сте проявили благоразумие и сте решили да използвате презерватив, е важно след анален секс презервативът да се смени и след това да преминете към вагинален секс, за да се избегне евентуална инфекция.
Секс без презерватив – безумие или премерен риск?
Секс без презерватив? Може, ако е с дългогодишната ми половинка!

Най-често на въпроса „Бихте ли правили секс без презерватив?“ навярно ще ви отговорят „Зависи с кого!“. Когато имате постоянен партньор, вярвате му (т.е. със сигурност не ви изневерява и няма начин да ви лепне някоя полово предавана болест), знаете, че ще ви пази и сте запознати със здравословното му състояние, надали сексът без презерватив би представлявал особено голям проблем. Някои жени пък смятат, че противозачатъчните са достатъчна и сигурна защита, още повече че има и противозачатъчни за мъже , което им дава спокойствие да правят секс без презерватив. Дори и с противозачатъчни обаче, гафовете не са изключение.

Съществува и друга илюзия – два дена преди и два след месечния цикъл рискът от нежелана бременност е минимален. Не е препоръчително обаче да се осланяте на подобни несигурни твърдения. Що се отнася до секса по време на цикъл , там нещата стоят другояче. Отново я има опасността от полово предавани заболявания, но не и опасността от нежелана бременност, което кара някои двойки да забравят за презервативите.

Друга основателна причина за секса без презерватив е, разбира се, желанието да си имате бебе.
Секс без презерватив – безумие или премерен риск?
Мъжете или жените са инициатори за секс без презерватив?

Обикновено мъжете са тези, които упорито настояват сексът да е без презерватив, тъй като при тях разликата в усещането е огромна. За мъжете навярно сексът с презерватив е като близането на сладолед през опаковката – безвкусен. Презервативът е причината за по-слабото усещане по време на секс за мъжете, което пък е причина за по-слабата ерекция при някои от тях.

Предимно младежите са най-големите привърженици на секса без презерватив, докато вече семейните двойки проявяват благоразумие и осъзнават рисковете на секса без презерватив и предпочитат да си подсигурят спокойствието

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads