понеделник, 6 септември 2010 г.

Как сама да преглеждаш гърдите си


Много медицински лица отричат самостоятелните прегледи на гърдите с аргумента, че щом напипваш промени в структурата им, значи малко си позакъсняла с лечението на потенциално опасни болести като рака на гърдата. Да, обаче повечето жени нямат изградени навици да посещават мамолог всяка година и така самостоятелният преглед се превръща в единствения начин да засечеш потенциалните заплахи. Започни да ги наблюдаваш всеки месец. Виж как:

1 Застани гола пред огледалото с изправени рамене и прибрани ръце. Разгледай внимателно и двете си гърди както директно, така и в отражението им за следи за подуване, зачервяване, бръчици и/или трапчинки по кожата.

2 Вдигни ръце над главата и още веднъж проследи за същите знаци. По този начин по-лесно ще забележиш нередностите.

3 Стисни всяко от зърната си, за да си сигурна, че не отделят секрет.

4 С връхчетата на пръстите си започни от зърната, за да опипаш всяка от гърдите си за бучки, неравности или издутини. Не пропускай нито местенце до горната част на гръдния кош и под мишниците, където най-често започва да се развива ракът.

ЗДРАВЕН СЪВЕТ
Гледай презервативът да е поставен правилно: всяка година 15% от бременностите са следствие от неправилното му поставяне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads